Всі книги Рея Бредбері зі знижкою 30%. Акція діє до 28.04.24 Дізнатись більше
Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
23.07.2021

ТОП-5 книг, які змусять вас усміхатися

Обсіли проблеми? Дістали сусіди? Не тішать успіхами діти? На роботі традиційний «цейтнот»? Забули, коли востаннє щиро сміялися?
Тоді вам сюди! ТОП-5 книг, які змусять вас усміхатися. Та що там усміхатися – реготати на всю хату! Тому швидесенько клацайте на посилання – і хіхікайте від душі!

ТОП-5 книг, які змусять вас усміхатися!

Про лікувальні властивості сміху знають віддавна. І психологи, і медики написали тисячі статей, що розповідають, що про його користь.

Сміх:

-  піднімає імунітет
-  понижує кров’яний тиск
-  спалює калорії (навіть так!!)
-  стимулює викид ендорфіну
-  лікує депресивні стани
-  допомагає прожити довше.

Не даремно ж наші предки стверджували, що «сміх – це найкращі ліки»!

А що ж робити, коли немає особливих причин радіти? Коли проблеми обсіли з усіх боків? Коли хвиля за хвилею накочується новий штам самі знаєте чого? Коли спекою спалило огірки на городі, а колорадський жук доїдає картоплю? Коли, коли, коли… Сотні причин ходити похнюпленим! 

АЛЕ НІТ!

Нам потрібно бодай 5 причин, щоби сміятися – щиро і відкрито. І ось вони, ці причини – читайте найкумедніші, найлегші, най-най-най книги -  і регочіть!



1. Г.Філдінг «Щоденник Бріджит Джонс» 


Це чудова, легка книга для реготання! Головна героїня – Бріджит Джонс – незаміжня жінка тридцяти з хвостиком років. У неї є дууууже активна матуся і веееельми розважливий тато, а ще довкола сотні охочих уштрикнути тебе питанням: «Коли ти нарешті вийдеш заміж!?».

Отож, якось напередодні Нового року, коли час загадувати бажання і починати життя з чистого аркуша, наша Бріджит починає вести щоденник.  У ньому вона ретельно описує свій кожен прожитий день: скільки цигарок викурила, скільки калорій спожила, скільки келихів ігристого вихлептала, скільки кілограмів набрала… А ще – своїх хлопців – тих ще поганців! – яких до Бріджит тягне, неначе магнітом.

Попервах здається, що вона – всуціль негативна героїня, і за законами логіки, вона мала би нас нервувати. Але де там! Ми закохуємося у неї з першої ж сторінки, така вже вона проста, щира, дотепна і взагалі нагадує нам нашу найкращу подружку!

А ще ця книга – рімейк класичного роману ХХ століття « Гордість і упередження», який ви, звісно, читали. Тим цікавіше буде простежити, на що ж перетворив наш буремний час цю раниму героїню.

Кілька вечорів реготливого читання вам ґарантовані!


2. С. Кинселла «Шопоголік»


Це весела ненав’язлива книга про те, як шкідлива залежність може стати брендом.  Головна героїня -  життєрадісна Беккі Блумвуд – має схильність до шопоголізму. А ще вона любить прибрехати. І не вельми відповідальна. А ще їй часто доводиться викручуватися, а потім згоряти від сорому, коли брехня випливає назовні.

Все так, але є одне але – вона щира і любляча, і її рідні у важких ситуаціях завжди можуть на неї покластися, адже Беккі Блумвуд завжди знаходить дотепні та несподівані виходи з найскладніших ситуацій.

Отож, якщо у вас є таємна чи явна пристрасть до магазинів (у мене – є!), не можете спокійно пройти повз вітрини, є фанатом «чорної п’ятниці», виходьте у крамницю по сіль, а повертаєтеся з туфлями на підборах, підсвічником з Ікеї та канаркою у клітці – то ця  книга про вас і для вас!

Написана просто, весело, життєво та динамічно, читаєш її – наче ковтаєш цукерки – швидко і смачно!


3. А.Кей «Буде боляче. Таємні щоденники лікаря-ординатора»


Ця книга – справжній реальний щоденник британського лікаря-гінеколога, акушера і хірурга, який він вів протягом 2004-2010 рр. Але потім… потім покинув професію лікаря і став коміком.

«Буде боляче» вийшло накладом понад 1 мільйон примірників! — які розлетілися по всьому світу. Із цієї книги ви дізнаєтеся все про будні звичайного лікаря, про те, що відбувається в кабінетах і палатах, будете реготати від кумедних і пікантних випадків – бо ж гінекологія -  вона і в Британії гінекологія).

Перед вами постануть будні супергероїв у білих халатах, а ще ви будете зачаровані тонким англійським гумором та щиро співчуватимете простим пацієнтам. Тому купуйте книгу, зручніше вмощуйтеся, одягайте уявний білий халат - і приготуйтеся до того, що буде трішки боляче і дуже смішно!


4. Дж. Фоєр «Всьо ясно»


   «Всьо ясно» - це дебютний роман молодого автора, що став світовим бестселером і поєднав непоєднуване – яскравий гумор та тему Голокосту. Цю книгу можна охарактеризувати одним реченням – «сміх крізь сльози». Головний герой - сам Джонатан Сафран Фойєр, бо ж книга – автобіографічна. Так от, він приїздить в Україну, на батьківщину свого діда, щоби довідатися про долю однієї жінки, Августини, яка свого часу врятувала його від нацистів.

Юнак має лише давню пожовклу фотографію та координати місцевості, де жив колись дід.  Та йому ,,пощастило" натрапити на одеську компанію, яка допомагає іноземцям відшукати  родичів-євреїв. І тут починається найцікавіше…

Пошуки жінки-рятівниці, блукання українськими селах, випадкова зустріч із бабусею, єдиною живою мешканки колишнього Трохимброду, ночівля в полі, де колись було єврейське містечко, спогади, історії та легенди, несподівані повороти долі, іскрометний гумор, іронія і абсурд - це і є «Всьо ясно». 

5. В.Кличко «Хто не чув, той побачить! Вибрані цитати»

   

Це не проста книга, а книга-комікс, створена на основі «геніальних» і надзвичайно смішних висловів мері Києва Віталія Кличка. Її основне завдання - піднімати настрій.

Тут зібрано всі "крилаті фрази" – і  про завтрашній день, і про воду, яку потрібно підігріти, і про підготовку до зими,  і ще багато цікавого. 

Ця книга дуже добра та надзвичайно самоіронічна, що ще раз підтверджує, що Віталій Кличко – справжній чемпіон по життю, бо, погодьтеся, складно винести «на гора» всі свої ляпи і промахи!

Читайте – і усміхайтеся!


Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність