Всі книги Рея Бредбері зі знижкою 30%. Акція діє до 28.04.24 Дізнатись більше
Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
15.07.2021

Як вибрати ідеальну книгу для відпустки?

Такий чудовий ранок! У вас – перший день омріяної відпустки. І горлиці за вікном туркочуть особливо ніжно, як у дитинстві, і налисники з сиром нереально ароматні, і валізи (УРА!) – уже складені та з нетерпінням очікують на далекі мандри!

Отож, ще раз усе перевірити, аби нічого не забути! Купальник, документи, вечірня сукня (бо ж ресторан на узбережжі не підеш у шортах!), ПЛР-тест, зарядне… Начебто й все! Але НІТ!

Книгу забули! Бо без книги вирушати у подорож – то гріх. Уявіть спочатку довгу дорогу – чи то потягом, чи автівкою, чи автобусом – та ви знудитеся! А потім уявіть пляж, переповнений чужими безмовними тілами – агов! Де емоції? Де враження? Тут конче потрібна книга, яка розвеселить, чи заколише на хвилях романтики, чи навіє якусь особливо приємну думку, чи поведе у незвідані краї пригод.


Якою повинна бути книга для відпустки?

1. Легкою! 

Це – найголовніше! У всіх значеннях легкою: і за формою, і за змістом!

Найліпше, якби це був покет-бук, тобто, книга з м’якою палітуркою, так звана «кишенькова» книга, вона займе найменше місця у валізі. Та й щодо змісту є суттєві зауваги, вам навряд чи захочеться читати «Листи Плінія Молодшого»під вигуки перекупок «Кукуруза, сорт «Голландочка!» чи «Креветки, сладкая вата!».


Найліпше вибирати щось ненав’язливе і відпочинкове: короткі оповідання, не поєднані наскрізним змістом, чи детективний роман, жіночі повісті або притчі. Вони залишать саме той ніжний післясмак, який так цінується на відпочинку.

2. Веселою та динамічною!

Реготливе читання – для найспекотнішого літа! Підніміть собі настрій і здивуйте сонний пляж своїм запальним хіхіканням! Для цього згодиться як і вічна англійська класика з «Трьома у човні (якщо не рахувати собаки)» Джерома К.Джерома, так і сучасна іронічна проза – «найсмачніший» з-поміж них Террі Пратчетт!

 

     

3. «Місцевою»!

Раджу вам такий лайфхак – на відпочинку В тій чи іншій країні читайте книги ПРО цю країну! Це, по-перше,  додасть  важливих знань і розуміння певного етносу та його культури, а по-друге, підкаже сотні нових цікавезних локацій, які не обумовленні готельним сервісом обов’язкових екскурсій! «Вживайтеся» у країну, до якої приїхали!

P.S. Коли моя сестричка збиралася в Грецію, я подарувала їй книги Даррелла! Бо Греція, як і «Моя сім’я та інші звірі» - це любоввввв!)

І тепер – тада-а-а-ам! – ТОП-5 книг для відпустки: 

1.Збірка «Теплі історії в конвертах»

 

По-перше, це збірка, де всі оповідання – повноцінні окремі твори, тому вам буде легко стежити за сюжетами і не заморочуватися запам’ятовуванням складних переплетінь сюжетних ліній та сотень імен героїв (привіт, «Війна і мир»!).

По-друге, це книжка легка настільки, що в неї взагалі немає обкладинки!!! (мінус щонайменше 300 грамів у валізі).

А по-третє, під відсутньої обкладинкою зібрано 19 історій від 16 авторів. Історій, об’єднаних одним мотивом -  важливості пам’ятати і цінувати рідних духом людей та надсилати хоч час від часу Справжні! Паперові! Листи!

Вас неодмінно зачеплять "за живе" такі історії, як "Диво на замовлення", "Квартира з посагом", "Недільний тато, або Дорога прощення". Ви будете хвилюватися за героїв, мріяти та кохати разом із ними!

Ще у цій збірці є листи-поради від матусь і бабусь : "Бабусин лист", "Мамина французька скринька", "Лист з бабусиної скрині". Справді цікаві та незвичайні поради, які змусять задуматися над вічними питаннями і пригодяться у родинному житті. 

 

2. Дара Корній. «Тому, що ти є»


Закохатися ніколи не рано. Головний герой книги – Сашко, який з дитячого віку марив Оксаною. Але життя склалося так, що вони прожили нарізно та мали різні родини. І ось трапляється трагедія, Сашко втрачає кохану…

Але ніколи не пізно все змінити! Він заходить у кімнату номер безкінечність - і отримує шанс почати все спочатку! Яку дату він обере, щоби виправити минуле: день її весілля чи єдину пристрасну ніч, яку вони провели разом.

Це чудова книга про дружбу і відданість, про любов, яка долає навіть смерть. І про те, що в житті завжди є шанс усе змінити.

Кінцівка твору дуже непередбачувана, вірніше, їх….аж дві! Тому запасайтеся поп-корном!

3. Джон Грін «Провина зірок»


Ця історія кохання зворушує до сліз! У центрі твору – сучасні «Ромео та Джульєтта», закохані підлітки. Спочатку видається, що сюжет книги доволі банальний, аж поки не дізнаєшся, що  вони… смертельно хворі.

Безвихідь, відсутність майбутньої і друзів. Здається, вихід єдиний – смерть. Так думає і головна героїня, 16-річна Хейзел. Але відкривши своє серце тінейджеру Огастусу, вона поринає у вир кохання з головою!

Попри важку хворобу юнак насолоджується  радощами життя і «заражає» цим Хейзел. Адже жити треба тут і зараз, цінувати кожну мить, проведену з коханою людиною!

Радимо цю книгу всім, хто «ниє» через дрібні щоденні негаразди та забуває дивитися на зорі. А ще тим, хто хоче краще розібратися у психології підлітків.

4. А.К.Дойл «Знак чотирьох»


Вічна детективна класика у варіанті покет-бук!

Шерлок Холмс і Доктор Ватсон беруться за нове розслідування, котре ставить читача у глухий кут. У «Знаку чотирьох» ми познайомимося з пані, котра десять років тому втратила батька. Але її дуже лякають коштовні перлини, які щороку надходять їй поштою. Останньою краплею стає записка, у якій жінці пропонують дізнатися про всю несправедливість останніх десяти років…

Кожна деталь цієї книги продумана до найменших дрібниць, немає жодної зайвої деталі, жодного зайвого слова, інтрига тримається до самого кінця. Отож, якщо ви ще не читали про це розслідування Шерлока Холмса, то не баріться, наша оцінка - 5/5! 

5. Софі Кінселла «Моє не надто досконале життя»


Кейті трішки за двадцять. Вона приїхала у Лондон і щосили намагається стати «своєю» у цьому мегаполісі. Дівчина орендує крихітну квартирку на окраїні разом із  дивакуватими сусідами, весь її одяг складений у гамаку, щоденна дорога на роботу/з роботи займає купу часу, та й роботою мрії це складно назвати…

У єдиному кейті успішна – у соціальних мережах! Вона «пиляє» «не-зовсім-правдиві пости» в інстаграмі, тож  фолловерам здається, що у неї – ідеальне життя з купою пригод і грошей.

Але героїня наполегливо працює над реалізацією власних мрій, орієнтуючись на свою начальницю, Деметру Фарлоу. Кейті мріє, що шефиня зробить її своєю "правою рукою". І ось одного дня Деметра справді помічає Кейті, але не для підвищення, а щоби та … підфарбувала їй корені волосся. Облом… А потім Кейті взагалі звільняють, і все її життя летить шкереберть.

Пошуки нової роботи виявляються безрезультатними, гроші тануть, а ще потрібно підтримувати образ успішної жінки…

І їй все вдається! Не «про людське око», а насправді! Ця книга – щось середнє  між жіночим романом та мотиваційною літературою "для чайників". А ще вона стане корисною для тих, хто любить «підглядати» за чужими успішними життями в інстаграм. Подумай, а може, не такі вже вони й успішні…

То що, підшукали щось для себе? Швидше купуйте – і хутчіш у подорож! Бо валіза сама себе не вигуляє! Незабутніх вам вражень і найкращої у житті відпустки, дорогі! 


 




 







Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність