Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
12.08.2021

ТОП-10 найпопулярніших книг світу за кількістю проданих примірників.

Песимісти кажуть, що література доживає останні дні і ніхто тепер не купує книг. А от і неправда! Як вам тираж у 4 мільярди примірників?! Вгадайте, що це за книга і чому її автор не отримав досі жодної копійки роялті?
Перед вами – ТОП-10 найпопулярніших книг світу за кількістю проданих примірників! А ви, от ви особисто їх читали?

ТОП-10 найпопулярніших книг світу за кількістю проданих примірників.

«Заняття з книгами – юність живлять, старість звеселяють, щастя прикрашають, в нещасті надають притулок і розраду, вдома радують, поза домом – не заважають…» - писав свого часу видатний філософ Марк Тулій Цицерон.

Відтоді мало що змінилося. Вірніше не так – світ змінився до невпізнаваності: вози замінили потягами і літаками, всі наші квартири «нашпиговані» побутовою технікою, ми за секунду можемо зв’язатися з будь-якою людиною з іншого кінця світу, але…. Залишається у цьому світі щось вічне і незмінне – книги! Чи паперові, чи електронні – це не змінює суті, бо ж зміст у них той самий. Але мені все-таки більше до вподоби справжні – паперові, з шарудкими сторінками, з барвистими ілюстраціями, з божественним ароматом свіжої поліграфії.

Часто лунає думка, що книги доживають свої останні часи і скоро не залишиться більше диваків, які люблять читати. Бо й нащо це – марнувати час на «довгочит» сторінок на 500, якщо можна переглянути півторагодинний блокбастер «за мотивами»? Бо книги, це, мовляв, атавізм, такий собі хвіст, який от-от відпаде за законами еволюції!

Ні, не відпаде, і не мрійте! І оптимізм мені навіюють прекрасні тиражі найпопулярніших книг, які продавалися і продаються, які читалися і читаються. І  це – прекрасно!

Отож, ТОП-10 книг, які мали найбільші тиражі за останні 50 років:

1. Перше місце безперечно займає Біблія!


    Ця «вічна» книга є найпопулярнішою, попри наявність великої кількості інших релігійних учень. В.Е.Гледстон писав: « Свого часу я знав 95 видатних людей в світі, і 87 з них були послідовниками Біблії. Біблія виділяється своїм походженням і невимірна відстань відділяє її від інших книг.»

Її загальний тираж – понад 4 мільярди примірників! Ураховуючи, що населення Землі – 7 мільярдів, то власний примірник цієї книги є у кожної другої людини, уявіть лишень! А ще Біблія була перекладена на 2000 мов світу!

2.  Мао Цзедун «Цитатник».

Її неймовірний наклад - 820 мільйонів екземплярів! – пояснюється тим, що за часів правління Мао цю книгу мусів мати кожен китаєць. Та що там мати – він повинен був знати її мало не напам’ять! Тут зібрано  427 цитат великого правителя Китайської Народної Республіки. Хоча часи змінилися, але й досі в Китаї чимало людей шукають відповідей на всі хвилюючі питання саме на сторінках «Цитатника»!

3. Джоан Роулінг «Гаррі Поттер…».


Ця авторка стала першою доларовою мільйонеркою, яка заробила свій капітал виключно письменництвом! І це не дивно, адже її «Поттерінна» стала сенсацією! Ці книги перекладено на 67 мов світу, і загальний наклад романів про хлопчика-сироту з магічними здібностями сягнув 400 мільйонів примірників! До цього докладися, звісно, і дуже вдалі екранізації, які «закохали» У Гаррі мільйони мільйонів глядачів!

Останні чотири книги цієї серії, до речі, і досі є найшвидше продаваними книгами в історії книгодрукування! Приміром, лідером світових продажів досі є заключна книга «Поттеріанни» - «Гаррі Поттер і смертельні реліквії».


4. Дж. Р.Р. Толкін «Володар перснів».


Це – найвідоміша фентезі-епопея, що перекладена на 38 мов світу. Уже понад півстоліття вона користується незмінним успіхом, причому, якщо за перші 40 років було продано 50 мільйонів, то після виходу в світ фільму Пітера Джексона продажі підскочили вдвічі, і в результаті маємо понад 103 мільйони проданих копій книги!

Про що ця книга? Насамперед - про магічний Перстень Всевладдя, навколо якого відбуваються різні перипетії. Спочатку Толкін хотів залишатися головним героєм гобіта Більбо, героя книги «Гобіт, або Туди і Звідти», але він не дуже підходив на цю роль. Це мав бути новий безстрашний герой, яким і став  його племінник Більбо - Фродо Беггінс.


5. Ден Браун «Код до Вінчі».


Цю книга отримала титул «найуспішнішої книги десятиліття» і її переклали на 52 мови світу. Ще б пак – це цікавезний та інтригуючий інтелектуальний детектив про таємниці християнства, найпопулярніший з усіх романів Дена Брауна. Уже продано понад 81 мільйон примірників цієї книги, що, за свідченням рейтингу  Alibi принесло автору понад 400 мільйонів доларів!

6. Пауло Коельйо «Алхімік».


Цей культовий роман було перекладено на 67 мов світу, і він вийшов друком у 150-ти країнах. Права на екранізацію цього твору ще в 1994 році викупив Харві Вайнштейн, але досі кіношникам не вдається втілити на екрані історію про пастуха Сантьяго, що вирушив на пошуки єгипетських скарбів, які побачив уві сні.  Загальний тираж «Алхіміка» - понад 65 мільйонів екземплярів!

7. Стефані Маєр «Сутінки».

Сюжет цієї книги колись приснився її авторці – і вже через три роки з’явилася друком ця «вампірська сага» про кохання дівчини і упиря, який харчується кров’ю тварин. Критики свого часу сприйняли книгу неоднозначно, та це не завадило їй здобути любов мільйонів читачів, про що свідчить проданий наклад -  43 мільйони примірників! «Сутінки» перекладені на 37 мов світу, за мотивами цієї книги знято мега популярний фільм.

8. Маргарет Мітчелл «Звіяні вітром».

Це – єдина книга письменниці. Уже в 1949 році, коли Маргарет Мітчелл загинула в автокатастрофі, її  роман «Звіяні вітром» став бестселером – було продано 3800 000 примірників. Але минув час – і тепер ця найромантичніша книга перейшла рубіж 33 мільйонів проданих примірників.

9. Наполеон Гілл «Думай і багатій».


Ця книга – перша ластівка т.зв. «мотиваційної літератури». Тут подано 13 кроків, як домогтися успіху в будь-якій сфері діяльності. Наполеон Гілл усі їх перевірив та апробував на собі, ставши одним із найуспішніших чоловіків у світі! Її загальний тираж – понад 30 мільйонів екземплярів!

Загалом Наполеон Гілл був відомим журналістом, який спілкувався з успішними людьми, й на основі своїх спостережень вивів «універсальну формулу успіху». 

10. «Щоденник Анни Франк».

Це особистий щоденник єврейської дівчинки, яка переховувалася від фашистів у Нідерландах. Анна Франк ніколи не бачила своєї книги надрукованою, адже рукопис оприлюднив лише її батько після війни, а сама юна авторка загинула

Неймовірно жахні свідчення дитини змусили весь світ здригнутися! Її переклали на 67 мов світу. Книга стала бестселером, її тираж – 27 мільйонів

Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність