Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
21.02.2014

Творча зустріч із народним майстром Аллою Шушкевич



20 лютого у «Домі книги» (м. Тернопіль, вул. Коперника, 19) відбулася творча зустріч із вчителем-методистом Тернопільської ЗОШ № 11, народним майстром, членом Спілки народних майстрів України Аллою Шушкевич з нагоди виходу її книг: «Народна лялька. Інструкційні картки», «Народна лялька. Технологія виготовлення».

Гості книгарні, справжні шанувальники народного рукотворного мистецтва, не лише ознайомилися із поняттям народної ляльки, її найпопулярнішим видами, прадавньою історією і сакральним значенням, а й міркуваннями майстрині щодо того, як правильно навчати школярок такому цікавому мистецтву, на які технологічні елементи виконання цих виробів слід найбільше зважати під час уроку в загальноосвітній школі, як і чим привернути увагу сучасних дітей до ляльки-мотанки.

Пані Алла розкрила таємницю загадкового обличчя народної ляльки – барвистого вишитого хреста замість звичних рис.

Гості вечора ознайомилися зі здобутками майстрині та її учениць, численними дипломами й грамотами, що були отримані на різних олімпіадах і конкурсах. Увазі відвідувачів книгарні також була представлена виставка ляльок-мотанок Алли Шушкевич.

«Таку ляльку може виготовити кожен, потрібно лише мати для цього бажання, докласти трохи зусиль та знайти час», – стверджує майстриня.







Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність