Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
01.09.2021

ТОП-10 дитячих книжок із чудернацькими назвами

Як театр починається з вішалки, так і добра дитяча книга починається з химерної назви! Такої, щоби ви нізащо не вгадали, про що ж тут йдеться, доки не розгорнете книжку!
І вам ду-у-у-уже кортіло дізнатися, хто такий шалений кльоцик, навіщо хлопчик спустив море, хто така Кіка-Міка і куди втекли її вуха (та чи вони повернулися!) і чим харчується Опівнічний Пожирака…
Цікаво? Тоді вам – сюди!


«Як корабель назвеш, так він і попливе», - казав вікопомний капітан Врунгель. Накаркав, ага… Його шхуна із назвою «Біда» мала потім мільйон проблем на своєму шляху…

Та чи спрацьовує цей закон у назвах дитячих книжок? Ні-ні і ще раз ні! Бо ж світ дитячої книги має свої власні правила! Він безмежний, феєричний, інтригуючий та часом парадоксальний! 

І нерідко саме чудернацька  назва є отим важелем, який запускає цілий механізм:

1) привертає увагу;

2) ставить перед потенційним читачем мільйон «чому?»

3) і оп! – книга опиняється на вашій книжковій полиці!

Це ж ціла магія!

Отож, звіримо наші книжкові полиці!

Якщо у вас ще немає цих су-у-у-уперських видань, а так кортить дізнатися, хто такий шалений кльоцик чи навіщо хлопчик спустив море, хто така Кіка-Міка і куди втекли її вуха – тоді хутчіш сюди!

1. Дж. Стронг «Вікінг у моєму ліжку»


Уявіть лишень, що ви – брутальний вікінг, який пливе на кораблі безжального Ульрика у складі давньої данської флотилії. А потім бац!  - опиняєтеся у воді та заледве догрібаєте до берега. Розумієте, що це Флотбі – та засинаєте у ліжку без задніх ніг, щиро вірячи що нарешті вдома. Але за мить прокидаєтеся -  і змушені захищатися від якихось дивних чужих людей, які розмовляють незнайомою мовою та носять чудернацький одяг!

Опинившись у сімейному готелі "Вікінг", Сігурд починає вчити сучасну  англійську та намагається дати раду зі своїми «вікінгськими» замашками. У нього з’являється багато друзів-дітей, але дорослі не в захваті від цього бороданя… 

2. Л. Воронина «Хто впіймає шаленого кльоцика»


Хто такий кльоцик і чому він шалений? Навіщо його ловити? Всі відповіді на ці питання ви знайдете у фантастичній книзі Лесі Ворониної. Якщо вам до вподоби дивовижні пригоди і ви  хочете більше дізнатися про мешканців планети Білої Лілеї – вам сюди! Адже на сторінках цієї повістини ви зможете  познайомитися з хвалькуватими співочими бананами, покататися на голкохвості та погратися у захопливу гру «Як упіймати шаленого кльоцика»!

3. П. Браун «Хлопчик, що спустив море»


Якось хлопчик Марсель будував замки з піску, але морські хвилі вперто руйнували його творіння. Тож він вирішив пірнути на морське дно - і висмикнути пробку! 

Ой, якби ж то він знав, до яких жахливих наслідків призведе його вчинок…

4. Т. Поставна «Коли я була лисицею»


Це книга, що відповідає  на непрості питання -  що таке смерть, сирітство, удочеріння. У цій милій та щемкій історії розповідається про дівчинку, яку знайшли немовлям у лісі, біля лисячої нори, та забрали додому. Вона живе з прийомними дідусем і бабусею, а ще у неї є власний янгол, який живе у Зеленому місті та грає на віолончелі…

5. Л. Житауте «Кіка-Міка, у якої втекли вуха»


Це дуже смішна повчальна історія для діток 5-6 років про дівчину  Кіку-Міку, яка раптово переставала чути. Спочатку все було ок, але потім вона вирушила на пошуки власних вушок, які кудись дали драла. І забрела у зоопарк та почала «приміряти» вуха різних тварин. Що з цього вийшло – читайте і регочіть!

6. Н. Гейман «На щастя, молоко»


Головний герой - тато двох дітлахів, який виходить купити молока і…  зникає! А потім розповідає дітлахам про свої неймовірні пригоди: зустріч з прибульцями, подорожі в часі, спілкування з піратами та індіанцями майя, знайомство зі справжнісіньким професором-динозавром, втечу від вампірів та, звичайно ж, порятунок планети! 

7. Г. Ткачук «Білка Квасоля та Опівнічний Пожирака»


У цій книзі розповідається про давній Київ та дівчинку на ймення Квасоля, яка вміє перетворюватися на білку. Разом зі своїм вірним другом, бузиновим чоловічком Патикославом, вони розплутують загадку таємничого Опівнічного Пожираки,  який уночі цупить їжу  у порядних киян.

Це ду-у-у-уже реготлива книжка з магічними перетвореннями чарівної білкулаки!

8. Ю. Беднарек «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)»


Тут ви знайдете відповідь на вічне питання – «Куди зникають шкарпетки з пральної машини?» Виявляється, їм нудно сидіти у кошику з брудною білизною і одна шкарпетка з пари наважується покинути "зону комфорту" та  вийти у далекі світи. І саме тоді починається найцікавіше!

10 кумедних і водночас повчальних історій припадуть до смаку кожній дитині!

9. Окенсон Кім Фупц «Мій дідусь став привидом» 


Це книга на доволі непросту, але важливу тему – як говорити з дітьми про смерть. Вона показує цінність кожної миті і розкриває світ дитячих переживань. Вона ніби підказка. Чи казка.

Головний герой – внук, який допомагає Дідусеві перестати бути привидом і полетіти на небеса. Для цього потрібно лише зрозуміти, що Дідусь не встиг зробити перед смертю. 

10. П. Бутчарт «У мою вчительку вселився прибулець!»


Спойлер – це неймовірно реготлива книга! Іззі та її друзі помічають, що їхня вчителька міс Джонс раптово стала  дуже доброю і милою!. А ще у неї на столі з’явився плюшевий ведмедик із написом «Ти чудова!» І це при тому, що вона ніколи не любила м’яких іграшок…

Підозріло! Точно! Це ж у міс Джонс вселився прибулець. І тепер вона хоче перетворити учнів на інопланетних потвор!

Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність