Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
17.02.2021 Художня література для дітей : що і коли читати?

Художня література для дітей : що і коли читати?

«Посієш вчасно – то і вродить рясно», - казали наші пращури. Але ця приказка стосується не лише сівби, а й літератури. Бо невчасно прочитана книга нагадує одяг на виріст – вона не зручна, не актуальна, не цікава. Тому потрібно ретельно і правильно враховувати вік, коло інтересів дитини, жанр, автора, стиль ілюстрацій кожного видання! Інакше можна раз і назавжди відбити охоту до читання, тим паче зараз, коли є так багато легших і цікавіших альтернатив.

Отож, як правильно підібрати художню літературу для дітей (https://dk-books.com/catalog/3441/) за віковими категоріями?

1-3 роки

Цей вік не можна втрачати намарне! Адже любов до книги починається зі слухання! Не полінуйтеся читати своєму малюкові хоч перед сном! Розглядайте з ним ілюстрації! Розмовляйте, спілкуйтеся, грайтеся! Особливістю книжечок для найменших є:

  • доступність текстів
  • адаптація до немовлячої психології
  • зрозумілі цікаві ілюстрації.

Особливо зверніть увагу на поліграфію: позаяк немовлята люблять усе рвати, то рекомендуємо невеличкі книжечки з цупкими сторінками та заокругленими кутиками, аби випадково не травмуватися. Найкращий вибір – це:

4-6 років

Тут актуальними будуть народні та літературні казки, пізнавальна література, найпростіші енциклопедії. Знову ж, вік 4-6 років – це, переважно, час слухання, якщо малюк і починає читати, то робить це ще досить невпевнено.

Спробуйте зацікавити вашу дитину популярними зараз Віммельбухами так званими «книгами-розглядалками».

Але майте на увазі – це не повинно бути пасивне розглядання ілюстрацій, а активна співпраця малюка і батьків! Шукайте, ставте питання до ілюстрацій, вигадуйте спільні смішні історії! Скористайтеся нагодою побути зараз побільше з вашим чадом, адже час так швидко летить і ви не зогледитеся, як ваш малюк піде до школи!

7-10 років

Час молодшої школи – ще одна віха у розвитку, і книжки тут повинні бути особливі. Діти уже самостійно читають, але ще не багато. І важливо їх зацікавити, аби сам процес надихав і розважав. Художня література для школярів – це дотепно, динамічно, сучасно та пізнавально!

Рекомендуємо:

11-14 років

Вітаємо, ви маєте справу з підлітками! Так, ми згідні, це важкий вік, але впевнені, що ви свого часу доклали усіх зусиль та купили достатньо художньої літератури для підлітків ,яку можна переглянути у нашому каталозі: https://dk-books.com/catalog/3441/

У чому її особливості? Вона максимально щира, адже школярі цього віку надзвичайно чутливі до будь-якої неправди. Вона цікава і пізнавальна, вона психологічна і емоційна. Звісно, скільки підлітків – стільки й уподобань, але можемо порадити таке:

Художня література на літо

По-перше, читання – це не мука, а насолода!

По-друге, чи більше осягнеш влітку, тим менше буде безсонних ночей упродовж року.

По-третє, у нас так багато книжок – справді цікавих! – у шкільній програмі!

Тому не кривте носа, коли у травні отримуєте від вчительки список художньої літератури на літо, а хутчіш купуйте бестселери Жуль Верна та Конан Дойла, Вальтер Скотта і Олександра Дюма

Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність