Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
19.03.2018

Детективи : новинки

Літо детективів: новинки


aeee04e8dd58ad0452441caa381c9d47.jpg

«Загублена» Ґіліян Флінн 


   Усе почалось у Саме Той День Коли… Емі та Нік мали відсвяткувати п’яту річницю шлюбу. Ранком того дня Нік поїхав на роботу до власного бару. Його гризли докори сумління. Він досі не придбав подарунок для Емі, не хотів ніякого святкування й жахався від самої думки про «полювання на скарби». «Полювання» – такий собі квест на річницю. Емі загадувала загадки про щось важливе за цей рік і кожен розгаданий ребус вів до наступного. Наприкінці Ніка чекав приз-подарунок на річницю. Ось тільки він ніколи не доходив до цього кінця без додаткових підказок та роздратованої дружини.
   

Нік сидів у барі, згадував невдачі попередніх річниць та жалівся сестрі, коли задзвонив телефон:
– Агов, Ніку, озвався непевний голос. – Вибач, що турбую. Я просто вирішив, що тобі треба знати… ваші двері навстіж відчинені, а кіт вибіг на вулицю. Так же не має бути, правильно?



   Нік примчався додому, але було вже пізно. Емі зникла. Нік залишився сам із першою підказкою квесту, який він ніколи не міг розгадати. Він ніколи не пам’ятав речей, які його дружина виділяла «найважливішими у році». То чи знав він її взагалі? Чи зможе він розгадати всі підказки та найважливіше… таємницю її зникнення? На всі питання майстерно відповість Ґіліян Флінн.

img503_1_43.jpg

«Глибоко під водою» Пола Гоукінз

   Другий роман Поли Гоукінс, авторки бестселера «Дівчина в потягу». Це історія про Затон Утоплениць, де сотні років топляться (чи їх топлять) жінки. Усе почалось із легенди про Ліббі – дівчину, яка спокусила жонатого чоловіка. За це місцеві жителі (дуже важливий нюанс – чоловіки; загалом весь роман занадто феміністичний) втопили її в річці, як відьму. Минуло триста років, а на затоні знаходять усе нові й нові тіла жінок.

   Легенда, яку розповідали батьки та нові жертви Затону не дають спокою письменниці Нел Ебботт. Вона хоче написати книгу про це дивне місце. Нел колекціонує спогади місцевих жителів, збирає старі легенди, фотографує те прокляте місце та розміщує відеокамери, щоби зняти смерті нових жертв. Але… У Затону Утоплениць нова жителька й Нел ніколи не побачить записи зі своїх камер. Бо ця жителька – вона сама. Нел знаходять мертвою у воді. Вона втопилась… Вона стрибнула… Чи їй допомогли?

45857_70505_2.jpg


«Нічний адміністратор»  Джон Ле Карре

Бонд. Джеймс Бонд. Ні, не те. Пайн. Джонатан Пайн…


   Усе почалося в Каїрі. Джонатан Пайн працював там у розкішному готелі «Нефертіті». І закохався в гостю готелю – Софі. Вона була прекрасна, витончена й належала іншому. Софі була коханкою хлопця з найбагатшої сім’ї Каїру.

Він частенько споглядав за нею – витонченою темноволосою сорокалітньою красунею, стрункою, елегантною та неприступною, але жодного разу і словом із нею не перекинувся. Він бачив її, коли вона прогулювалася магазинами готелю «Нефертіті», чи коли сідала в темно–червоний «Роллс–ройс», двері якого притримував м’язистий водій. Коли вона проходжалася вестибюлем, водій також виконував обов’язки її особистого охоронця…

   Одного вечора Софі попросила Джоната про послугу. Зробити копії якихось її документів і сховати в сейфі готелю. Коли Пайн побачив, ЩО то за документи, він мав непростий вибір: кохана жінка vs закон. Документи Софі розсекречували купівлю зброї її коханцем. Річард Роупер, який продавав цю зброю був не в захваті від того, що Софі знає нюанси, тож вона боялася за своє життя.

   Джонатан обрав друге.. він передав копії документів спец службам. Звісно, з умовою, що вони захистять Софі. Але доля мала свої плани. Жінку вбили, містер Роупер вийшов сухим із води, а Пайн відчував себе зрадником і ніяк не міг позбутися спогадів про кохану. Тікаючи від свого вчинку Джонатан покинув Каїр – він влаштувався нічним адміністратором у готелі «Майстер Палас» у Швейцарії.

   Однієї ночі до готелю прибув гість. Дуже поважний і багатий гість, мов справжній король із цілою свитою. Його ім’я Річард Роупер… Так, той самий. Доля дала Пайну шанс помститися за вбивство коханої жінки. Вивести Роупера на чисту воду.


nichnyi_administrator3.jpg






Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність