Всі книги Рея Бредбері зі знижкою 30%. Акція діє до 28.04.24 Дізнатись більше
Видавництво Навчальна книга – "Богдан" Купити електронні книги

Безкоштовно доставляємо замовлення від 300 грн - "УкрПошта" та від 500 грн - "Нова Пошта"

Новини
30.12.2021 10 найкращих дитячих книжок на Різдво

10 найкращих дитячих книжок на Різдво


Не знаєте, що подарувати малюку на Різдво?

Хочете, аби вечірнє спільне читання з дитиною перетворилося на казковий ритуал?

Намагаєтеся знайти саме ту книгу, яка пояснить вашому малюку істинну суть Різдва?

Тоді вибирайте тут! 

У нашому ТОП-10 дитячих книжок на Різдво ви знайдете найкращі святкові історії для затишних зимових вечорів.  

Коли за вікном мете завірюха і до весни ще так довго, так хочеться загорнутися у теплий плед. Запалити свічки, обійняти рідних і засісти біля вікна з цікавою книжкою! Скажу більше – час Різдва просто створений для затишного читання та обіймашок! А ще – для Добрих Див, які напередодні свят неодмінно трапляються!

Якщо ви теж хочете створити для себе і своїх діток ідеальний час Різдвяного х’юге – радимо придивитися до цих десяти книжок, які так пасуватимуть для спільного читання з малюками! І повірте, навіть коли виросте, ваша дитина ніколи не забуде, як у час Різдвяних свят поринала у казку разом із батьками!

Чарівні історії про Різдво


Ця новинка від видавництва «Віват» – переклад неймовірно популярних у Франції Різдвяних історій для малюків. Обмаль тексту та прекрасні ілюстрації захоплять вашу дитину! То про що ж ця книга? Про те, що Різдво приходить у кожен дім: і до ельфів Санти, і в барліг до ведмедика, і навіть до Жульєна, який змушений прислуговувати лютому огру... Адже Різдво – це можливість Дива для всіх і для кожного!

Ця збірка історій створить у вашій оселі святковий настрій та переконає, що немає такої проблеми, яку не можна вирішити. Адже у чарівний ЧАС РІЗДВА добро завжди перемагає!

Магія Різдва

Яка ж святкова і затишна для книжечка для дошкільнят! Озирніться – прийшла зима і всі радіють сніжку. До Різдва лишилися лічені дні, але зайчик Ралфі сумує. Що ж заважає маляті радіти прийдешньому святу? Виявляється, усі його друзі впали в зимову сплячку. От халепа! А як можна радіти наодинці?

Проте всім відомо: на Різдво збуваються  всі найпотаємніші мрії!.. Навіть зайчикові! Тож швидше розгорніть цю чарівну книжечку й вирушайте в казкову подорож разом із Ралфі й Королем Різдва!

Таємниця різдвяного подарунка

Ця книга – для сімейного читання, коли вся родина збирається увечері – та починає лунати казка. Хоч оповідки адресовані малятам 2-5 років, та тексту доволі багато, тож допомога батьків знадобиться! А ще вас просто зачарують неймовірно ніжні акварельні ілюстрації, яких тут так багато!

Про що ж ця книга?  Якоїсь зими лісова соня Еллі прокидається від сплячки раніше і знаходить невідомий пакуночок… Ой, це ж загублений подарунок! На ньому написано «Щасливого Різдва тобі, зайчику Казі». Але що таке Різдво? І де живе зайчик Казі? 

З подарунком у наплічнику Еллі вирушає у вир пригод! Вона зустрічає сову Пугу, лиса Фрідо, єнота Кучерика та багатьох інших звірят, які їй допомагають. А ще кожне звірятко розповідає соні, як готується до Різдва

Отож, ця книжечка — своєрідний путівник на шляху до Різдва: перегортаючи сторінки, малята день за днем наближатимуться до Свята! 

Різдвяна абетка



Це доволі незвична книжечка для дітей, які лише починають вчити букви. Так, це Абетка, але не така, до якої всі ви звикли. Це – різдвяна абетка, у якій кожна літера перелічує основні атрибути цього прекрасного зимового свята, наприклад, літера Б – це потаємне БАЖАННЯ, загадане у Різдвяну ніч, а літера М – це тріскучий МОРОЗ, коли пара з рота, як у дракона, літера Н – це НОВИЙ РІК, коли кожен чекає на диво і здійснення бажань, а Є – казковий ЄДИНОРОГ, що навідав родичів на свята.

А ще Різдвяна абетка створить у вашій родині неповторну атмосферу х’юге, адже вона ця книжка така затишна, сторінки гладенькі й цупкі, а ілюстрації – просто  витвір мистецтва! Кожну так і хочеться почепити у рамці на стіні!

Як Меллопи Різдво святкували


Це дуже добра і милосердна книжечка від всесвітньо відомого автора та ілюстратора, лауреата премії Ганса Християна Андерсена Томі Унгерера. Сюжет доволі дивний – четверо братів-поросят Казимир, Ісідор, Фелікс і Фердинанд не змовляючись вирішують зробити батькові різдвяний сюрприз – принести в дім ялинку. Врешті-решт вони йдуть до лісу й вирубують аж… чотири ялинки! Повернувшись додому й усвідомивши таку халепу, поросята вирішують подарувати зайві ялинки тим, хто їх потребують.

Та виявляється, що і в дитячому будинку, і в лікарні, і у в’язниці вже встановлені свої вічнозелені різдвяні красуні! Тож поросятам доводиться продовжити свої пошуки, аж поки вони не зустрічають маленьку дівчинку, яка зізнається, що в неї вдома немає ані ялинки, ні свята, а причина цього криється у злиднях і хворобах...

Ця різдвяна книжка ще раз покаже дітям,  яке велике значення у нашому житті має милосердне ставлення до знедолених, малозабезпечених і хворих та відкриє малюкам істинну сутність Різдва.

Гість на Різдво


Головний герой книги Аннетт Амргейн "Гість на Різдво" – Ведмедик, що мрія зустріти Різдво, та щороку просипав його у своєму барзлозі. Та цієї зими все трапилося інакше. По-перше, він поміняв місце проживання і замешкав у зовсім чужому й незнайомому лісі. Доки він прибирав сміття біля свого дому і готував барліг для зимівлі, він пропустив час, коли потрібно впадати у сплячку. А коли отямився, то зрозумів, що на вулиці вже йде сніг, тобто незабаром настане Різдво.

Опинившись за крок до здійснення мрії, Ведмедик зрадів, але потім зрозумів, що святкувати одному буде дуже сумно. Тож він вирішив запросити у гості інших звірів, не знаючи, що лісові мешканці його бояться, а тому знайти гостя буде дуже непросто...   

Але Ведмідь цього ще не знає, тому щосили готується до свята – прибирає, готує наїдки, їде до лісу по ялинку…  Він вирубує найгарніше вічнозелене деревце та несе до себе в оселю, аби прикрасити, навіть не помічаючи, що в його гіллі заховалася білочка!  Вона так злякалася, що сидить там і боїться навіть писнути…

Але коли настало Різдво, до Ведмедика ніхто не прийшов у гості, він сів за святковим столом і гірко розплакався… Тоді білочка, подолавши страх, спустилася до Ведмедика, розповіла йому, що всі у лісі його бояться, і почала святкувати разом із ним. А на їхній веселий гамір почали сходитися й інші звірі з лісу… Ця історія розчулює до сліз та вкотре переконує, що Різдво – це час, коли збуваються мрії!


Одного разу на Різдво

У цій дивовижно світлій і затишній книжечці ви познайомитеся із родиною їжаків, які готуються святкувати Різдво. Мама-їжачка, прибираючи у нірці, доручає дітям відібрати іграшки та одяг, який вони пожертвують на лісовому Різдвяному ярмарку. Тривають приготування до свята, але пізно увечері раптом хтось стукає до їхнього будиночка…

На порозі  стоять зовсім замерзлі та голодні ховрахи – братик із сестричкою. Вони загубилися, потрапили в хуртовину і не змогли знайти дорогу додому. Мама і тато їжаки одразу обігріли та нагодували бідолах і поклали спати у кімнату дітей. Але дітям-їжакам дуже не подобається, що хтось непроханий спить у їхній кімнаті!

Тоді мама наводить  аналогію з історією народження Ісуса, коли Марія з Йосипом не могли знайти притулок… Їжаченята все  зрозуміли і були раді допомогти маленьким ховрахам.  А вранці, коли настало Різдво, вся родина їжаків бере з собою чимало смаколиків та подарунків і  вирушає шукати будиночок ховрахів.  Вони звісно його знаходять, батьки ховрахів дуже тішаться і довго дякують рятівникам. А тоді звірі святкують Різдво усі разом!

Ця дитяча книжечка чудово розкриває суть Різдва – творити добро, не вимагаючи нічого натомість.

Різдво приходить у Країну Мумі-тролів


Це надзвичайно цікава та весела книжка про Мумі-тролів за мотивами повісті Туве Янссон для діток дошкільного та молодшого шкільного віку.

Події цієї книги відбуваються у грудні, коли вся сім'я Мумі-тролів солодко спить у своєму будиночку. Ви ж пам’ятаєте, звісно, що кожного року наприкінці жовтня вони вкладаються до сну і сплять аж до весни? 

Та цього року щось пішло не так. Сім'ю розбудив Гемуль вереском, що, мовляв, скоро прийде Різдво, а у нього нічого не готово! Тож Мумі-тролі вирішують, що Різдво — то якесь страшнюче чудовисько, яке треба задобрити гарно прикрашеною ялинкою, смачною вечерею і найкращими подарунками.

Їхні сусіди, які у сплячку не впадають, значно краще знають, що і до чого, потішаються із недолугих перших спроб Мумі-тролів підготуватися до приходу Різдва.

Але що ж таке Різдво? 

Мумі-тролям доведеться самостійно  про це дізнатися! Вони роздобудуть ялинку, прикрасять її найгарнішими прикрасами, зварять вечерю, запалять свічки та приготують подарунки для Різдва. 

Та чи усвідомили Мумі-тролі сутність Різдва?  Гадаю, що так. Адже це свято, коли всі  ми маємо ділитися своїм теплом і любов'ю з тими, хто цього потребує.

Різдво у Лісі


Ще одна барвиста різдвяна книжка про гнома Буркотуна, який так розлютився через загублену шапку і рукавиці, не відмовився святкувати Різдво!

Та попри буркотливий характер і невдоволення, напередодні свята він чимало добрих справ: рятує джмеля, який може загинути від холоду, дає прихисток кроленятам, що в завірюху відбилися від дому, шукаючи гнома, без якого Різдво не настане. 

Чи вдасться вухастикам зустріти свято в родинному затишку — читайте у різдвяній казці відомого шведського письменника Ульфа Старка, яку дивовижно проілюструвала Ева Еріксон!

Різдво у Смурфів


Це не просто книжка, а книжка-комікс, що не може не втішити ваших малюків! І ще – це не просто книжка коміксів, а Різдвяна оповідка про те, як смурфики – ви ж знаєте, хто це? Кумедні сині гномики! – святкують Різдво!

Ви прочитаєте про безліч яскравих пригод у чарівній країні смурфиків, про їхні приготуванні до свята. Загалом у книзі 5 оповідок:

«Ялинка» — про те, як Смурфетка попросила Лісоруба принести з лісу ялинку для Смурфеняти, та виконати це прохання виявилося недуже просто...

«Смурф у сплячці» — про одного зі смурфів — Ледаря, який понад усе на світі за все любить спати, тому й подружився з мишкою-сонею.

«Дивні сніговики» — про те, що ліпити сніговиків узимку люблять не тільки діти, а й смурфики. Але зліплені смурфиками сніговики не хочуть танути підчас потепління, яке пообіцяв смурф Синоптик. Натомість вони вирушають у далеку країну вічної зими, та дорогою їм трапляється лихий чаклун Гаргамель… Ой, що ж буде!!!

«Різдво у смурфів» описує святкування у чарівній країні. На біду, Санта Клаус у Різдвяну ніч має безліч справ, тому доручає доставити подарунки для смурфиків... чаклунові Гаргамелеві!

«Петрикове Різдво» — оповідка про хлопчика Петрика, у якого випало дуже сумне свято:  мати захворіла, тато на війні, а Санта Клаус з подарунками десь забарився. Цим вирішує скористатися злий чаклун  Гаргамель, який переодягається у одяг Санта Клауса і вирушає до хлопчика… Що робитимуть смурфики?

Словом, якщо у вас є малюк і якщо скоро свято – не сумнівайтеся, купуйте «Різдво у Смурфів»!

Повернення до списку

Повідомити про неточність Закрити
Будь ласка, корректно заповніть вказане поле
Будь ласка, опишіть неточність